Op Adem & Verhaal komen


Als het verhaal waarin je leeft je niet meer goed past en sommige rollen zijn uitgespeeld, dan is het tijd om je eigen verhaal opnieuw te vinden.

Wie zou je zijn zonder je verhaal?

Zonder dat we het vaak door hebben, kunnen we vastzitten in onze, of andermans, verhalen. Wat we wél vaak doorhebben is dat de rollen die we vervullen in ons leven soms beginnen te schuren. Iets klopt niet meer, of ontbreekt juist, of er is een heel nieuw perspectief bijgekomen die een ander licht werpt. Wat is op dit moment eigenlijk waar voor jou, los van alle vertelde verhalen? Bestaat er een innerlijk kompas die richting geeft en heb je daar eigenlijk wel toegang toe?

Wij willen graag met een groep op zoek gaan naar de ongecensureerde versie van het verhaal dat jij nu zou willen leven. Daarom is elke sessie erop gericht jezelf te doen verrassen en je te ontdoen van ingesleten verhalen die je niet meer passen. Marihuela maakt gebruik van speelse en ervaringsgerichte oefeningen uit haar werk in leiderschapsprogramma's, persoonlijke ontwikkelingsprogramma's, theaterimprovisatie en clownerie. Deze oefeningen brengen je verfrissende inzichten en perspectieven. Verbonden ademwerk brengt je in een andere staat van zijn, waardoor je onverwerkte emoties en spanning los kan laten. Het biedt heldere inzichten en geeft je de mogelijkheid om oude verhalen te doorzien en weer je eigen kracht te ervaren.
Een dag waarin we werkelijk de tijd nemen om op adem en verhaal te komen.

Heb je zin om samen met ons dat onderzoek aan te gaan?

We zien je graag!
Essa & MarihuelaWarming- Up dag 22 september 2021


Op deze warming-up dag onderzoeken we jouw verhaal.Uit welk verhaal kom jij? Wat waren de rollen die je hebt gespeeld? Wat waren de spelregels van jouw herkomst? Was er ruimte voor jouw eigen verhaal? Is er wel een eigen verhaal? We delen, spelen en verdiepen met adem. Zo werpen een frisse blik op een oud verhaal.

Dit doen we op een unieke locatie aan zee. Vlakbij een prachtig natuurgebied. Met ruimte voor wandelen, zwemmen en een fijne vegan lunch.

Wanneer: woensdag 22 september 2021
Tijd:    10.00-16.00
Waar:      Strandtent Het Puntje, Scheveningen
Wie: Begeleiders Essa & Marihuela
Kosten: 99,00 euro incl. 21% btw en 15 euro lunch
"Marihuela is uniek omdat zij het liefdevolle, confronterende, spelende, humorvolle, serieuze en sensitieve weet te combineren. Ze is in staat mensen te openen en hen te laten accepteren wat is."
Anke van Rees

"Tijdens de ademsessies van Essa beleefde ik iets bijzonders en nieuws. Ik maakte een reis door mijn lichaam en ervoer veel meer ruimte om te ademen, waardoor oude emoties werden opgeschoond. Essa begeleidt het met veel rust en ervaring waardoor ik me veilig voel en aangemoedigd. Ik raad het iedereen aan!"
Anne-Marije Poorter

Na de warming up dag kun je kiezen voor vervolgsessies:

Het

FluistertHet ligt op het puntje van je tong, maar soms vind je de woorden nog niet. Je ziet het door je oogharen heen, jouw volgende stappen. Het klinkt door in een liedje, maar iets houd je in het oude verhaal. In sessie 1 geven we stem aan wat verlangt wordt.12 december 2021
10.00-16.00
Space to be
Oude Haagseweg 58 Amsterdam

Geleend VerhaalWelke verhalen heb je aangenomen. Geleend van een boek, een beweging, een inspirator, een geloof? Wat is je vertelt als waarheid door anderen of door jezelf? Wat houdt jouw innerlijke criticus in stand? Welke verhalen zijn van hun voetstuk gevallen of kun je maar niet in je leven te integreren? We onderzoeken de verhalen die je niet meer dienen

30 januari 2022
10.00-16.00
Space to be
Oude Haagseweg 58 Amsterdam

Het

KnooppuntWat is het dilemma waar je tegenaan loopt? Of dat steeds teruggekerende thema waar je in vastloopt? Je hebt vast al veel gedaan aan persoonlijke ontwikkeling, je jeugd misschien al twaalf keer verwerkt en nog steeds loop je hier tegenaan. We onderzoeken een knooppunt vanuit verschillende perspectieven. Op zoek naar een onbekende invalshoek, of de zachtheid van acceptatie.

20 maart 2022
10.00-16.00
Space to be
Oude Haagseweg 58 Amsterdam

Zonder verhaalWat als er helemaal geen verhaal is? Gebeurtenissen neutraal zijn? Je niets, leeg en betekenisloos bent tot je er zelf betekenis aan geeft? Nemen we onszelf en onze verhalen niet te serieus? Wat als we gewoon een onderdeeltje zijn van al dat leeft. Net als een boom, een bloem en tor? Niet meer, niet minder. Wie zou je zijn zonder je verhaal? Op verrassende wijze krijg je de kans jezelf te (her)vinden.

20 maart 2022
10.00-16.00
Space to be
Oude Haagseweg 58 Amsterdam

Toekomst verhaalWe gaan onze gewenste toekomst bestellen, met het vertrouwen dat het nog briljanter manifesteert, dan wij kunnen verzinnen. Met heldere intenties geven we vorm aan onze toekomst. Waar liggen jouw waarachtige wensen? Welke keuzes maak je voor nu? Wie en wat krijgen jouw kostbare tijd? Aan het einde van de dag delen we ieder ons eigen verhaal waarin we zelf willen leven.

5 juni 2022
10.00-16.00
locatie nader te bepalen

Ik ben geinteresseerd!Mail of bel als je hier meer over wilt weten!


Overigens is dit ook een mooie serie om samen met je team te doen!