Reacties van klanten


Nationaal POH-congres

Marihuela bezit het vermogen om op het podium als dagvoorzitter, zich geheel te verplaatsen in de mensen die in de zaal zitten. Op een fenomenale wijze weet zij hierdoor aansluiting te vinden met haar publiek. Dit doet zij door theater, muziek, inlevingsvermogen en sterke improvisatie. Hierdoor zorgt zij voor vertrouwen, humor, energie en een gevoel van eenheid!   Daarbij is Marihuela prettig in omgang, flexibel en draait haar hand niet om voor noodgedwongen wijzigingen in het programma. De deelnemers van ons congres waren laaiend enthousiast over Marihuela als dagvoorzitter!

Elianne de Kat Bestuurslid NVvPO


"Maranza: het was verrassend en geweldig!"

Enkele reacties van de deelnemers aan het congrestival VTW:


  • Knap gedaan, goede start
  • Leuke verfrissende manier van presenteren.
  • Erg goed gedaan en toch ook inhoudelijk.
  •    Geinig, en leert ons om ook onszelf met een korreltje zout te durven nemen
      Op ontspannen wijze een moeilijk thema gebracht
      Prachtige aanzet tot uit onze comfortzone te stappen als toezichthouder

Onze leden zijn commissarissen/toezichthouders van woningcorporaties.

Als VTW zijn we bezig met een transitiebeweging Toezicht met Passie, naar de moderne toezichthouder.

Voor de plenaire opening en afsluiting van ons congrestival hebben we gezocht naar een manier om onze leden aan het denken te zetten over hun rol als (toekomstige) toezichthouder.

Uiteindelijk hebben we hiervoor Maranza gevonden.

Ik vond het best wel spannend; wisten ze wel genoeg van onze leden en van toezicht houden en werd het niet te leuk?

Ik heb me voor niets zorgen gemaakt; Maranza wist de juiste toon te zetten en met behulp van de input van de deelnemers via groene en rode briefjes was de inhoudelijke boodschap ook nog eens zeer treffend.

Ik zou ze zo weer inhuren.

Het was fantastisch!

Albert Kerssies

Directeur VTW


Meemakers bij de Zorgcirkel

Een groep enthousiaste medewerkers (‘meemakers’) uit het primaire proces en de ondersteuning, heeft samen met Marihuela twee keer een succesvolle regioteamdag georganiseerd. Marihuela begeleidde de ‘meemakerssessies’ met veel energie en betrokkenheid, oprechte aandacht voor de waardevolle inbreng van iedere meemaker. Met oog voor zowel de inhoud als het proces en de ‘onderstroom’, zonder zweverig te worden. Door te werken met een meemakersgroep waarin de deelnemers het beste van zichzelf inbrengen, samen creëren en ideeën stapelen, op elkaar (leren te) vertrouwen, reflecteren en verantwoordelijkheid nemen, is in een beperkt aantal sessies een gedragen en geslaagde regioteamdag georganiseerd. Met haar krachtige persoonlijkheid, ontwapenende directheid en creatieve aanpak weet Marihuela de kracht van individu en groep te ontketenen en onderlinge verbinding te creëren.

Ester Rood,

bestuurssecretaris De Zorgcirkel


Maranza Teamsessies

Marihuela is een kei in meta-communicatie. Ze zorgt ervoor dat het werkelijke gesprek, de juiste dialoog wordt aangegaan. Ze is in mijn ogen bijzonder sterk met teams. Op een speelse en zeer respectvolle wijze weet ze precies de zaken te benoemen waar het om draait. Binnen Effectory laten we haar daarom met een gerust gevoel aan de slag gaan met teams die vooruit willen en die om één of andere reden vast zitten of nog een steuntje in de rug nodig hebben. Haar aanpak binnen zogeheten time- out sessies zorgt voor de nodige eye-openers, respect voor onderlinge verschillen, het krijgen van een gezamenlijke taal en het vergroten van energie, waardoor teams weer met volle kracht vooruit kunnen.

Guido Heezen Fouder Effectory